Om oss

Vi på Kålltorps glasmästeri har lång erfarenhet av glas, fönsterhantverk och finsnickeri. Grunden till företaget lades redan på 1930-talet och sedan dess har vi arbetat med en mängd olika projekt. Vi har genom fönsterbyten reducerat bullernivåer för lägenheter i Lorensberg, renoverat fönster på Pedagogen och Carlanderska, lagat fönsterkarmar på anrika Clarion Hotel Post vid Drottningtorget, och varsamt restaurerat en mängd vackra gamla kyrkofönster. Dessutom har vi gjort otaliga snickeri- och fönsterarbeten i villor och andra fastigheter.

Med många års erfarenhet inom branschen har vi en gedigen hantverkskunskap. Vi vet att gammalt glas ofta har hög kvalitet, och att renovering lönar sig. Att ersätta glaset i ett gammalt fönster till modernt glas bör inte göras slentrianmässigt, då det både kan både sänka värdet på huset och minska ljusinsläppet. Men fråga oss gärna om du är osäker. Vi kan ge dig råd om när det är värt att ersätta glaset i ett fönster, vad du kan göra för att förbättra energivärdet, samt vad du som fastighetsägare kan göra för att ta hand om dina fönster på bästa sätt.

Vår huvudverksamhet är glas- och fönsterrenoveringar, men vi arbetar även gärna med dörrar och andra snickeridetaljer. Förutom glasmästeri har vi eget snickeri och målarverkstad. Oavsett vad vi gör är vårt mål att skapa vackra och funktionella lösningar för våra kunder.

Idag arbetar ett 20-tal kunniga och hängivna hantverkare på Kålltorps Glasmästeri, och vi är ett systerföretag till Byggnadsfirman O.A. Tobiason.

Integritet och personuppgifter

Läs mer om hur vi hanterar eventuella personuppgifter vi samlar in.

 

ISO-certifieringar och policys

ISO-certifikat

Vårt ledningssystem är certifierat och uppfyller kraven för kvalitet (ISO 9001:2015), miljö (ISO 14001: 2015) och arbetsmiljö (ISO 45001:2018).

 

Besöks- och postadress

Kålltorps Glasmästeri
Tagenevägen 20
422 59 Hisings Backa