Fönsterrenovering

Fönsterhantverkare från Kålltorps Glasmästeri, Kinesiska konsulatet i Göteborg

Fönster målas i klassiska fönsterfärgen "engelskt röd". Det är samma kulör som vi använder i vår logotyp. 

Välj en entreprenör som verkligen kan hantverket

Fönster bör hanteras varsamt, med respekt för ålder och skick. Vid fönsterrenovering, restaurering och byten borde det vara en självklarhet att ta hänsyn till husets karaktär och kulturhistoria. För oss på Kålltorps glas är detta en viktigt del av vårt arbete.
Varje fönster är unikt, särskilt i äldre hus. I Sverige blåstes allt fönsterglas för hand ända fram till 1930-talet, då maskintillverkning började ta över.
Bara för att ett fönster är gammalt betyder det inte att det är dåligt. Tvärtom. Många äldre fönster kan vara i mycket gott skick - men de behöver vårdas.

Läs mer om restaurering av fönster och historiska material →

Vi utför allt från enklare underhåll till totalrenoveringar av fönster. Det inkluderar till exempel borttagning av kitt och färg, glasbyten, tätning, spröjs, lagning och målning av trä. Vi tillverkar nya fönster och lagningsdelar och kan leverera kompletterande beslag och gångjärn.

Vi har gedigen erfarenhet och goda referenser när det gäller att installera energibesparande och ljudabsorberande glas i befintliga fönster som av olika skäl är värda att bevara.
Läs mer om ljudisolering och bättre energivärde utan att byta fönster →

Känn på slutresultatet med provfönster

Vi förstår att det kan vara ett stort beslut att genomföra en fönsterrenovering i en fastighet och därför erbjuder vi provfönster. Vi renoverar ett av era fönster så att ni kan uppleva skillnaden, få en känsla för hur det skulle se ut och för att ni ska kunna se och ta på ett färdigt resultat innan ni bestämmer hur ni vill göra med resten av fastigheten. Vi vill att ni ska känna er trygga och säkra, precis som vi gör.

När vi gör ett jobb så gör vi det ordentligt. Vi skickar gärna med underhållsplaner för ökad livslängd och ger professionella råd för energibesparing.

Ett av våra projekt, att renovera fönsterpartierna i gamla Meeths salonger från 1910. Läs om hur vi förbättrar fönstren och arbetsmiljön innomhus utan att förändra utseendet på den anrika fasaden.